ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό κιμά
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
  • 4-5 αυγά βραστά σφικτά
  • 2 αυγά
  • 3 κουταλιές δυόσμο
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά με  τ’αυγά, το κρεμμύδι, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και τη φρυγανιά να ανακατευθούν καλά.  Στρώνουμε τον κιμά σε μία επιφάνεια σε ορθογώνιο σχήμα. Καθαρίζουμε τα βρασμένα αυγά και τα αραδιάζουμε κατά μήκος του κιμά. Τυλίγουμε και κλείνουμε τα αυγά μέσα στον κιμά. Και το σφίγγουμε με τις παλάμες μας. Το αλευρώνουμε γύρω γύρω ελαφρά. Σε ένα λαδωμένο ταψάκι βάζουμε το ρολό και το ψήνουμε στον φούρνο από όλες τις πλευρές στους 175°C 1 ώρα, ώσπου να ροδίσει καλά. Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες. Αν θέλουμε μπορούμε να το περιχύσουμε τέλεια με σάλτσα.

Ρολό με Αυγά και Κιμάatomikrola