ΥΛΙΚΑ

  • χοιρινό ψαχνό κρέας από το κιλότο, κομμένο σε κύβους
  • κρεμμύδια
  • πιπεριές
  • ντομάτες
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια και τα περνάμε διαδοχικά με το κρέας στα σουβλάκια. Προθερμαίνουμε καλά, άδειο το τηγάνι και δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμη ή προθέρμανση ρίχνοντας 2-3 σταγόνες νερό. Βάζουμε τα σουβλάκια μέσα στο τηγάνι, τα πιέζουμε λίγο με μια σπάτουλα και περιμένουμε να ξεκολλήσουν μόνα τους μετά από 2-3 λεπτά. Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας στο ελάχιστο, κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι του και ψήνουμε τα σουβλάκια για δέκα λεπτά περίπου. Τα αλατοπίπερονοούμε, τα βουτάμε μέσα σε λαδολέμονο με ρίγανη και τα σερβίρουμε σε ζεστή πιατέλα.

Σουβλάκια Χοιρινά1_60.JPG