ΥΛΙΚΑ
- 1/2 κούπας λάδι
- 1 ‘/2 κιλό κρέας
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες φρέσκιες
- 1 κουταλιά πελτέ
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 κιλό χυλοπίτες
- τύρι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, να κάψει. Ρίχνουμε και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος να ροδοκοκκινίσουν απ’όλες τις πλευρές. Κατόπιν ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε και αυτό. Συνεχίζουμε με τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι, και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε το φαγητό, ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Βράζουμε τις χυλοπίτες σε λίγο νερό. Όταν είναι έτοιμες τις βάζουμε σε ένα πυρέξ και μοιράζουμε αναλογικά το κρέας. Περιχύνοντας με σάλτσα. πιουν σχεδόν όλο το νερό, μοιράστε τες σε 5-6 ατομικά γιουβετσάκια. Βάλτε στο καθένα από μια μερίδα κρέας και περιχύστε τα με τη σάλτσα. Από πάνω ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και ψήνουμε στον φούρνο το γιουβέτσι για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.