ΥΛΙΚΑ

  • 800 γραμ. κόντρα χοιρινό ολόκληρο
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • λίγο αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτί κονσέρβα ανανά
  • ψιλοκομμένο λάχανο τουρσί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε καλά μία κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία. Στο μεταξύ τυλίγουμε το κόντρα σε ένα αλουμινόχαρτο, κλείνοντας το καλά σε όλα τα σημεία. Βάζουμε το κρέας μέσα στην κατσαρόλα, από τη μεριά της ράχης προς τα κάτω. Κλείνουμε το καπάκι και περιμένουμε για λίγα λεπτά ώσπου να γίνει κρούστα στο κρέας. Ελαττώνουμε την ένταση της εστίας στο ελάχιστο και σιγοψήνουμε το κρέας για 1 1/2 ώρα περίπου, με το καπάκι κλειστό, χωρίς να ανοίξουμε καθόλου το αλουμινόχαρτο, ούτε την κατσαρόλα. Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το βούτυρο με το κρεμμυδάκι, προσθέτουμε το αλεύρι και όλα τα άλλα υλικά, έκτος από τον ανανά και το λάχανο. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα με το καπάκι στην κατσαρόλα για μισή ώρα περίπου. Περιχύνουμε το κρέας με τη σάλτσα και το γαρνίρουμε με τέταρτα ανανά και με λάχανο τουρσί αν θέλουμε.

Κόντρα με Ανανάapsendi 811