ΥΛΙΚΑ
- 1 1/2 κιλό μεγάλα κολοκυθάκια
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 3/4 φλιτζανιού τον τσαγιού ρύζι
- 3/4 φλιτζανιού ζεστό ζωμό κότας ή κρέατος (μπορεί να αντικατασταθεί και με νερό)
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 400 γραμμάρια ντομάτες
- μαϊντανό, δυόσμο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κουταλάκι τού γλυκού ζάχαρη
- 1/2 κουταλιά τής σούπας σταφίδες μαύρες
- 1 κουταλιά τής σούπας κουκουνάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια με το ειδικό εργαλείο και αφαιρούμε το εσωτερικό τους.Προθερμαίνουμε το τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το μισό λάδι. Σοτάρουμε μετά και το ρύζι για λίγα λεπτά. Περνάμε τις ντομάτες από το μπλέντερ. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τις ντομάτες στο τηγάνι, μαζί με το δυόσμο, το μαϊντανό, λίγο αλάτι, πιπέρι, 1/2 κουταλάκι τού γλυκού ζάχαρη, το κουκουνάρι και τή σταφίδα. Ρίχνουμε το ζεστό ζωμό και σκεπάζουμε το τηγάνι. Χαμηλώνουμε την ένταση τής εστίας στο ελάχιστο, κλείνουμε τη βαλβίδα στο τηγάνι και σιγοψήνουμε το μίγμα τού ρυζιού για 5 λεπτά.Αφαιρούμε όλο το περιεχόμενο από το τηγάνι και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια. Βάζουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι, την υπόλοιπη ντομάτα, λίγο αλάτι, πιπέρι, 1/2 κουταλάκι τού γλυκού ζάχαρη και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μία βράση. Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια μέσα σε ταψί ή πυρέξ, τα περιχύνουμε με την σάλτσα και σιγοψήνουμε το φαγητό σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, για 1 ώρα περίπου.