ΥΛΙΚΑ

  • 6 αγκινάρες
  • 1/2 κιλό αρακά κατεψυγμένο
  • 1 λεμόνι
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • άνηθο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
  • 1/2 φλιτζάνι τού τσαγιού ζεστό νερό
  • 1 κύβο κότας (προαιρετικό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις κόβουμε στην μέση και τις βάζουμε σε νερό με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Προθερμαίνουμε την κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις αγκινάρες, τον αρακά, τον άνηθο και το ζεστό νερό (έχουμε διαλύσει τον κύβο μέσα στο νερό). Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας στο ελάχιστο και σιγοψήνουμε το φαγητό με τη βαλβίδα κλειστή, για μισή ώρα περίπου.

Αγκινάρες με αρακάaginares-laxanika