Αρακάς

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό αρακά
  • 2 πατάτες(προαιρετικά)
  • 1 κούπα λάδι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/2 κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε τον αρακά και τις πατάτες. Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τον αρακά, τις πατάτες και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να ψηθούν και οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα. Ίσως χρειασθεί να προσθέσουμε κι άλλο νερό.

ΑρακάςARAKAS