ΥΛΙΚΑ

  • 4 μεγάλες ντομάτες
  • 4 μεγάλες πιπεριές
  • 2 μελιτζάνες χοντρές
  • 2 κολοκύθια χοντρό
  • 3 πατάτες
  • 1 1/2 κούπας λάδι
  • 2 μεγάλα  κρεμμύδια  ψιλοκομμένα
  • ρύζι Καρολίνα (μία χούφτα για κάθε γεμιστό)
  • ½  κούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές πελτέ ντομάτας
  • ζάχαρη αλάτι, πιπέρι
  • ½ κούπας χυμό ντομάτας
  • φρυγανια τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα λαχανικά, Αδειάζουμε τις πιπεριές, το κολοκύθι και τις ντομάτες. κρατάμε καπάκια για να τα σκεπάσουμε.  Το εσωτερικό από τις ντομάτες και το κολοκύθι το κρατάμε. Ζουλάμε δυνατά τις μελιτζάνες για να βγει πιο εύκολα το εσωτερικό τους και τις αδειάζουμε. Αραδιάζουμε τα γεμιστά σε ένα ταψί. Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε στο μισό λάδι τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε μέσα και την σάρκα από τις ντομάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια κόβοντας τα κομματάκια. Ρίχνουμε μέσα το ρύζι, το δυόσμο, τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι το ρύζι να πιει όλο το υγρό και κατεβάζουμε από την φωτιά. Στο εσωτερικό κάθε ντομάτας προσθέτουμε λίγο ζάχαρη. Γεμίζουμε ένα ένα γεμιστό και το σκεπάζουμε με το καπάκι που έχουμε κρατήσει. Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια και τις τοποθετούμε ανάμεσα στο γεμιστά. Περιχύνουμε με το χυμό ντομάτας και πασπαλίστε τες με μπολικη φρυγανιά, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι από πάνω.  Ψήνουμε στους 180°C επί 1,5 ώρα Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε νερό.

Γεμιστάgemista-1