ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κιλό φακές
  • 2 κουταλιές πελτέ
  • 1 κούπα λάδι
  • 2 κρεμμύδια
  • σκόρδο
  • ξίδι
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις φακές. Σε μία κατσαρόλα με νερό (1 λίτρο περίπου) βάζουμε όλα τα υλικά ψιλοκομμένα. Ρίχνουμε και τον πελτέ και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά περίπου δοκιμάζοντας να έχουν ψηθεί καλά. Όταν την σερβίρουμε προσθέτουμε ξύδι ή λεμόνι ανάλογα με την αρέσκεια μας.

Φακές σούπαφακές-σούπα