Φασολάδα

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό φασόλια
  • 1 κούπα λάδι
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια πολτοποιημένα
  • κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • 2 καρότα
  • σέλινο
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα φασόλια από το βράδυ και τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα σιγοβράζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό. Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα και τα υπόλοιπα υλικά, την ντομάτα, τον πελτέ, το λάδι, το κρεμμύδι μαζί με τα καρότα, το σέλινο, αλάτι, πιπέρι και μισό λίτρο ζεστό νερό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό, ώσπου να μαλακώσουν καλά τα φασόλια και να μείνουν με όσο ζουμί θέλουμε. Αν χρειασθεί, προσθέτουμε κι άλλο νερό.

Φασολάδαp185_0