ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό φάβα πράσινη ή κίτρινη
- ½ κούπας λάδι
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
- λάδι, λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε την φάβα. Σε μία κατσαρόλα με λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε την φάβα και προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και βράζουμε για 50 λεπτά. Προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και βράζουμε 10 λεπτά ακόμα μέχρι να δούμε ότι έχει ψηθεί καλά και έχει πιει το νερό. Σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε το κάθε πιάτο με φάβα με μαϊντανό και κομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι. Ρίχνουμε λάδι λεμόνι και είναι έτοιμη..