ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κιλό γίγαντες
  • 2 κρεμμύδια
  • 3-4 λουκάνικα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ κιλό ντομάτα
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τους γίγαντες από το βράδυ στο νερό για να φουσκώσουν. Την άλλη μέρα τους βράζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό για 1 ώρα. Μόλις δούμε ότι έχουν μαλακώσει, χύνουμε το νερό . Εντωμεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε την ντομάτα, το λουκάνικο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι νερό. Βράζουμε την σάλτσα έως ότου δέσει για κανένα δεκάλεπτο. Απλώνουμε τους γίγαντες σε ένα ταψί. Ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει από πάνω το φαγητό μας.

Γίγαντες στο φούρνο με λουκάνικα100_0712_400