ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό γίγαντες
- λίγο σέλινο
- 1 καρότο
- 4 μεγάλα κρεμμύδια
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
- μαύρο πιπέρι
- 1 κούπα λάδι
- αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε από το βράδυ τους γίγαντες να φουσκώσουν σε νερό. Τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό, το σέλινο και το καρότο. Όταν μαλακώσουν στραγγίζουμε από το νερό και τους τοποθετούμε σε ένα μεγάλο πυρέξ. Αφού σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο με λάδι ρίχνουμε την πολτοποιημένη ντομάτα, αλάτι πιπέρι, λίγη ζάχαρη και αφήνουμε την σάλτσα να δέσει για μερικά λεπτά. Ρίχνουμε και τον μαϊντανό. Περιχύνουμε με το μίγμα σάλτσας τους γίγαντες που βρίσκονται μέσα στο πυρέξ. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το υπόλοιπο λάδι και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 175°C επί 1 ώρα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.