ΥΛΙΚΑ

  • 1 γαλοπούλα μεγάλη
  • 2/3  κούπας λάδι
  • 200 γρ. κιμά
  • 10-12 κάστανα βρασμένα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια μέτρια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Μισό ποτήρι κρασί λευκό
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι καβουρντισμένο
  • σταφίδες
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας πολτοποιημένη ντομάτα
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Με λίγο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια αφού πρώτα τα έχουμε ψιλοκόψει. Προσθέτουμε τον κιμά και τα εντόσθια αφού τα έχουμε πλύνει καλά και τα έχουμε κόψει και συνεχίζουμε υο σοτάρισμα.. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι δάφνη, τον πολτό ντομάτας, το κρασί και ένα ποτήρι νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγο. Προσθέτουμε το κουκουνάρι, τις σταφίδες, το ρύζι και τα κάστανα. Ανακατεύουμε μέχρι να πιει το ζουμί και να ψηθεί λίγο τα ρύζι. Πλένουμε την γαλοπούλα και την αλατοπιπερώνουμε μέσα έξω. Την γεμίζουμε με την γέμιση και την ράβουμε. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε για 4-5 ώρες σε σιγανό φούρνο.

Γαλοπούλα γεμιστήgalopoula-gemisth