Gordon Blue

ΥΛΙΚΑ

  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • μία κούπα μαλακιά γραβιέρα
  • ½ κούπα ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα ψιλοκομμένο ζαμπόν
  • 2 κουταλιές γεμάτες μουστάρδα
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • ½ κούπα αλεύρι
  • 2/3 κούπας φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα χτυπάμε για να μαλακώσουν. Χτυπάμε τα αυγά με δύο κουταλιές σούπας λάδι. Κατόπιν τυλίγουμε τα φιλέτα με το τυρί και το ζαμπόν μέσα τους και αφού τα έχουμε αλείψει εσωτερικά με τη μουστάρδα. Τα περνάμε κατά σειρά από το χτυπημένο αυγό, από το αλεύρι και από τη φρυγανιά τελευταία και μετά τα βάζουμε στο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν. Τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες για να μην ανοίξουν. Μετά το τηγάνισμα τα βάζουμε για 30΄ στο φούρνο να ψηθούν καλά στους 175°. Για γαρνίρισμα χρησιμοποιούμε ρύζι και σοταρισμένα λαχανικά (πράσο, καρότο και σέλερυ) προσθέτοντας χυμό ενός λεμονιού και αφήνοντας τα να μαγειρευτούν μόνο με τα υγρά τους. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό τα σνίτσελ μας και αφού βγάλουμε πρώτα τις οδοντογλυφίδες.

Gordon Bluechicken_cordon_bleu_recipe