ΥΛΙΚΑ

  • 1 κοτόπουλο
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 φέτα μπέικον κομμένη σε κομματάκια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 50 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κότας
  • 1 καρότο σε φέτες
  • 1 κουταλιά τής σούπας ντομαπελτέ
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 100 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 κουταλιές τής σούπας ποτό τσέρι (προεραιτικό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά το κοτόπουλο. Προθερμαίνουμε την κατσαρόλα και κοκκινίζουμε με το βούτυρο το κοτόπουλο. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το διατηρούμε ζεστό, σε ζεστή πιατέλα. Στο τηγάνι ψήνουμε το μπέικον και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το αλεύρι, το καρότο, το ντοματοπελτέ, το ζωμό κότας, το φύλλο δάφνης, την πιπεριά και τα μανιτάρια. Άλατοπιπερώνουμε και περιμένουμε λίγα λεπτά να πάρουν μιας βράση. Σε ένα πυρέξ προσθέτουμε το κοτόπουλο και την γαρνιτούρα που μόλις φτιάξαμε και σιγοψήνουμε το Φαγητό για 11/2 ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά. Δέκα πέντε λεπτά πριν ψηθεί το φαγητό, περιχύνουμε με το τσέρι.

Κοτόπουλο έσπανιόλ

p1060255