ΥΛΙΚΑ

  • 1 κοτόπουλο
  • 2 κουταλιές τής σούπας λάδι
  • 1 λεμόνι
  • 125 γραμ. χυμό ντομάτας
  • ελάχιστη ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά τής σούπας πολτό ντομάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το κοτόπουλο. Το στραγγίζουμε καλά και το αλείφουμε με λάδι. Προθερμαίνουμε την κατσαρόλα και όταν είναι έτοιμη, βάζουμε το κοτόπουλο και το κοκκινίζουμε από όλες τις μεριές, ενώ έχουμε μέτρια ένταση στην εστία μας. Διαλύουμε τον πολτό τής ντομάτας με ελάχιστο νερό, τον προσθέτουμε στο χυμό τής ντομάτας, προσθέτουμε τη ζάχαρη και άλατοπιπερώνουμε. Όταν το κοτόπουλο έχει κοκκινίσει από όλες τις μεριές, προσθέτουμε το χυμό τής ντομάτας, το χυμό από το λεμόνι, το λάδι και το λιωμένο σκόρδο. Χαμηλώνουμε την ένταση τής εστίας και σιγοψήνουμε για μία ώρα περίπου.

Κοτόπουλο κοκκινιστόDSC04150