ΥΛΙΚΑ

  • 1 μεγάλο κοτόπουλο
  • 3 λεμόνια (χυμό)
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 5-6 πατάτες
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κούπας λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το τεμαχίζουμε. Τα πασπαλίζουμε με λάδι, ρίγανη αλάτι και πιπέρι. Το τοποθετούμε διάσπαρτα σε ένα ταψάκι. Καθαρίζουμε και κομματιάζουμε τις πατάτες. Τις αραδιάζουμε ενδιάμεσα στο κοτόπουλο και τις αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε μέσα και το σκόρδο. Περιχύνουμε με το λάδι, το λεμόνι και μισή κούπα νερό. Ψήνουμε το φαγητό στους  180°C 1 ώρα και 30′ περίπου. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα νερό.

Κοτόπουλο Λεμονάτοkotopoulolemonato