ΥΛΙΚΑ

  • 1 κοτόπουλο 1 1/2 κ. περίπου
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 1 κρεμμύδι, λίγο σέλινο, 1 καρώτο, 1 λεμόνι, λίγο μαϊντανό
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3 κουτ. σούπας κοφτές αλεύρι
  • 2 κρόκους αυγών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε το κοτόπουλο στη χύτρα. Προσθέτετε το νερό ζεστό, πιπέρι, αλάτι, το καρώτο, το κρεμμύδι κομμένο και το σέλινο. Σκεπάζετε και το αφήνετε να βράση 20-30 λεπτά. Κατεβάζετε από τη φωτιά, βγάζετε τον ατμό, ανοίγετε την χύτρα. Ξεκοκαλίζετε το κοτόπουλο και το διατηρείτε ζεστό.

Ζεσταίνετε το βούτυρο και ρίχνετε το αλεύρι. Προσθέτετε λίγο-λίγο 2 φλιτζάνια ζωμό και ανακατεύετε συνεχώς. Χτυπάτε τα κροκάδια, ρίχνετε λίγο-λίγο γάλα, κατόπιν 2 κουταλιές λεμόνι- Ρίχνετε τμηματικά το μίγμα στη σάλτσα. Βάζετε στη φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς σε σιγανή φωτιά 3-4 λεπτά να δέση. Κρατάτε αρκετή σάλτσα στη σαλτσιέρα και την υπόλοιπη την ρίχνετε επάνω από το κοτόπουλο Σερβίρετε με ρύζι

Κοτόπουλο Μιλαναίζε11