ΥΛΙΚΑ

  • στήθος από ένα κοτόπουλο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη
  • λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε το στήθος από ένα κοτόπουλο, αφαιρούμε το κόκαλο του, το χωρίζουμε στα δύο και το στεγνώνουμε καλά. Προθερμαίνουμε το τηγάνι, άδειο. Μόλις γίνει ή προθέρμανση, βάζουμε μία ή δύο κουταλιές λάδι στο τηγάνι και περιμένουμε να ζεσταθεί καλά. Μετά βάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι, κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι και το ψήνουμε για λίγα λεπτά από τη μια μεριά, ώσπου να ξεκολλήσει το κοτόπουλο μόνο του.

Το γυρίζουμε και από την άλλη μεριά, το πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και συνεχίζουμε το ψήσιμο, χαμηλώνοντας την ένταση της εστίας στο ελάχιστο. Όταν είναι έτοιμο, μετά από 20 λεπτά περίπου, το άλατοπιπερώνουμε.

Κοτόπουλο Ψητό2013_07_29_03_04_33__355a7eead0fc4439a9d3810c6e6059c6