ΥΛΙΚΑ
- 1 πάπια περίπου 2 κιλά
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
- 3 πορτοκάλια
- 1/2 λεμόνι
- 2 ποτηράκια GRAND MARNIER
- 1/2 κουτί κομπόστα μανταρίνια
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 1/2 φλιτζάνι κρασί άσπρο
- λίγο αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά την πάπια και την τρίβουμε με λίγο αλάτι. Την πιπερώνουμε και τη βάζουμε με το στήθος προς τα κάτω, στην κατσαρόλα μαζί με ένα ποτήρι νερό. Τη σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή ένταση στην εστία μας και με το καπάκι κλειστό για 50 λεπτά. Μετά, από το ζουμί αφαιρούμε το λίπος και ξαναβάζουμε την πάπια με τον ίδιο τρόπο στην κατσαρόλα (με το στήθος προς τα κάτω). Τα βάζουμε σε ένα πυρέξ και σε ζεστό φούρνο και κοκκινίζουμε την πέτσα της για 15 λεπτά. Γυρίζουμε την πάπια από την άλλη μεριά, περιχύνουμε το στήθος με 1/2 φλιτζάνι ελαφρά αλατισμένο, κρύο νερό και ψήνουμε και την άλλη μεριά για άλλα 15 λεπτά.
Σ’ ένα άλλο τηγάνι κοκκινίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία τη ζάχαρη, προσθέτουμε το κρασί, το χυμό από ένα πορτοκάλι, το μισό λεμόνι, το μισό χυμό από την κονσέρβα μανταρίνι και τη σάλτσα από την πάπια. Καθαρίζουμε επίσης τη φλούδα από το ένα πορτοκάλι, την ψιλοκόβουμε και την προσθέτουμε στην σάλτσα. Προσθέτουμε το Grand Marnier, δένουμε τη σάλτσα με το αλεύρι, και την άλατοπιπερώνουμε. Στο τέλος προσθέτουμε τα μανταρίνια και σερβίρουμε τη σάλτσα με την ψημένη πάπια. Γαρνίρουμε την πάπια με φέτες πορτοκαλιού.