ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό λυθρίνια
  • λίγο λάδι
  • λεμόνι
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λυθρίνια. Τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας και τα αλείφουμε με λάδι. Προθερμαίνουμε το τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και το αλείφουμε με ελάχιστο λάδι. Μόλις έχει γίνει ή προθέρμανση, βάζουμε τα ψάρια στο τηγάνι, τα πιέζουμε ελαφρά με μία σπάτουλα και τα αφήνουμε ώσπου να κάνουν κρούστα και να ξεκολλούν μόνα τους. Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, χαμηλώνουμε την ένταση τής εστίας και κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι του. Ό χρόνος ψησίματος των ψαριών εξαρτάται από το μέγεθος τους. Τα αλατίζουμε, τα σερβίρουμε με τέταρτα λεμονιού και τα περιχύνουμε με λαδολέμονο.

Λιθρίνια ΨητάDSC04719