ΥΛΙΚΑ

  • 1 1/2  κιλό ψάρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • σέλινο
  • 1/2 κούπας λάδι
  • κόκκους πιπέρι
  • αλάτι
  • 1/3   κούπας ρύζι Καρολίνα
  • 2 πατάτες
  • 2  αυγά
  • χυμό από 1 λεμονι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και καθαρίζουμε το ψάρι. Σε μία κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε το σέλινο, το κρεμμύδι, το καρότο, τις πατάτες κομμένες, το λάδι, τους κόκκους πιπέρι και αλάτι. Σιγοβράζουμε. Κατόπιν ρίχνουμε μέσα το ψάρι και σιγοβράζουμε και άλλο μέχρι να ψηθεί το ψάρι καλά. Βγάζουμε το ψάρι και τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα. Πλένουμε καλά το ρύζι και το βάζουμε στην σούπα να βράσει για 20′ περίπου. Κατεβάζουμε την σούπα από την φωτιά. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε τα αυγά καλά και σιγά σιγά προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και λιγο αλάτι. Παίρνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας και τις ρίχνουμε στο αυγολέμονο σιγά σιγά ανακατεύοντας. Ρίχνουμε όλο το αυγολέμονο μέσα στην σούπα ανακατεύοντας ζωηρά και προσέχοντας να μην κόψει.

Ψαρόσουπαpsarosoupa