ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κιλό σαρδέλες
  • αλάτι
  • λάδι
  • λεμόνι
  • μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κεφάλια από τις σαρδέλες, τις πλένουμε και τις στεγνώνουμε καλά.Προθερμαίνουμε το τηγάνι  άδειο σε μέτρια θερμοκρασία.Μόλις γίνει ή προθέρμανση του τηγανιού, ρίχνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και βάζουμε τις σαρδέλες μία-μία με τη σειρά. Προσέχουμε να μη χρειαστεί να κουνήσουμε τις σαρδέλες από τη θέση πού θα τις βάλουμε.Μετά από 2-3 λεπτά, γυρίζουμε τις σαρδέλες από την άλλη μεριά (για να τις γυρίσουμε, θα πρέπει να περιμένουμε ώσπου να ξεκολλήσουν μόνες τους από το τηγάνι).Μόλις γυρίσουμε τις σαρδέλες από την άλλη μεριά, χαμηλώνουμε την ένταση τής εστίας στο ελάχιστο, κλείνουμε το τηγάνι και περιμένουμε να ψηθούν για λίγα ακόμα λεπτά. Σερβίρουμε τις σαρδέλες ζεστές, τις αλατίζουμε και τις περιχύνουμε με λαδολέμονο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σαρδέλες ψητές2012_11_07_03_07_34__28f6e348699b47ea8404574e0d2ef71c