Σουπιές

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό σουπιές
  • 5 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 κούπα κρασί λευκό
  • 4  κουταλιές ντομάτα πελτέ
  • 1/2   κούπας νερό
  • 1 κούπα λάδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • κόκκους πιπέρι
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις σουπιές. Πετάμε το εσωτερικό τους και χωρίζουμε το κεφάλι από το  σώμα. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια αφού πρώτα έχουμε αφαιρέσει από το κεφάλι το δόντι. Σε μία κατσαρόλα με το λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια που έχουμε ψιλοκόψει και τα σκόρδα. Ρίχνουμε τις σουπιές και σοτάρουμε και αυτές. Ρίχνουμε το νερό, τον πελτέ και τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και έχουν ψηθεί καλά οι σουπιές για 1 ώρα περίπου. Αν χρειασθεί προσθέτουμε νερό.

ksp_392