ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ   μύδια
  • 500 γρ  γαρίδες καθαρισμένες
  • 200 γρ καλαμάρια
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κούπες ρύζι Καρολίνα
  • 3/4  κούπας λάδι
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 μικρές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 κιλό ντομάτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε μέσα τα θαλασσινά και βράζουμε για 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε χωρίς να χύσουμε το νερό. Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Ρίχνουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, και τα καλαμάρια. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ψηθούν τα καλαμάρια. Προσθέτουμε το ζουμί από τα θαλασσινά και το ρύζι και βράζουμε μέχρι να ψηθεί. 5′ πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε κι ανακατεύουμε τα υπόλοιπα θαλασσινά.

Ριζότο με Θαλασσινά02 PSARIA-THALASSINA B:Layout 2