ΥΛΙΚΑ

  • 250 γραμ ρύζι
  • 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 250 γραμ ζαμπόν
  • 500 γραμ κολοκυθάκια
  • 4 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κλωναράκι φασκόμηλο πιπέρι
  • 3/4 λίτρου ζωμό κότας
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε το ρύζι και κόβετε το ζαμπόν και τα κολοκυθάκια σε κύβους. Προθερμαίνετε το τηγάνι σε μέτρια ένταση, ρίχνετε το βούτυρο και το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το ρύζι και το σοτάρετε μαζί για 3 λεπτά. Προσθέτετε, ανακατεύοντας, το ζαμπόν, τα κολοκυθάκια, το φασκόμηλο, και το πιπέρι. Ρίχνετε το μισό από το ζεστό ζωμό, τον αφήνετε να πάρει μία βράση και προσθέτετε τον υπόλοιπο ζωμό. Αφήνετε το ριζότο να σιγοβράσει σε χαμηλή ένταση σκεπασμένο \ για 20 λεπτά. Πριν το σερβίρετε, πασπαλίζετε την παρμεζάνα.

Ριζότο με ζαμπόνrice-image-gallery_880_1.jpg