ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. Σπαγγέτι
  • 500 γρ. Γαρίδες
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 πράσινα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
  • 1 κουταλιά τριμμένο τζίντζερ (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά κάρι
  • ½ φλ. Τσαγιού λευκό κρασί
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις γαρίδες. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λειώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το κάρι και τις γαρίδες. Αφήνουμε λίγο και προσθέτουμε το κρασί. Αφού εξατμιστεί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τον μαϊντανό και το αλάτι. Αφού βράσει λίγο απομακρύνουμε από τη φωτιά. Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια και αφού ετοιμαστούν τα ανακατεύουμε με την σάλτσα. Τα αδειάζουμε σε μία πιατέλα και σερβίρουμε.

Γαριδομακαρονάδαgaridomakaronada_saltsa_tomata