ΥΛΙΚΑ
- 1 κουτί κανελόνια
- 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
- αλάτι, πιπέρι
Για την σάλτσα ντομάτα
- 1 κουταλιά λάδι
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι ξερό βασιλικό
- 2 κουτιά κονκασέ (ντομάτα)
- Αλάτι, πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
- 6 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 4 κουταλιές αλεύρι
- 2 φλ. τσαγιού γάλα
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και στην συνέχεια ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας. Την σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει καλά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε να εξατμιστεί το κρασί. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι, μαγειρεύουμε για λίγο και προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την μισή μπεσαμέλ στο κοτόπουλο. Προσθέτουμε επίσης στο κοτόπουλο τη μισή σάλτσα ντομάτας και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας σε ένα ταψάκι. Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα βάζουμε στο ταψάκι. Ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτα και την μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με την γραβιέρα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.. Σερβίρουμε ζεστά.