ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 250 γρ. μπέικον
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 – 3 κουταλιές νερό από το βράσιμο των μακαρονιών


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το μπέικον σε κύβους. Βάζουμε το σπαγγέτι να βράσει σε αλατισμένο νερό. Αφού τα στραγγίζουμε τα βάζουμε σε μία πιατέλα. Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το μπέικον και το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη. Πασπαλίζουμε τα μακαρόνια με την παρμεζάνα και από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.. Σερβίρουμε την καρμπονάρα ζεστή.ImageGen