ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. πένες ή άλλο παρόμοιο ζυμαρικό
  • 3 πράσινες πιπεριές
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό. ντομάτες ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες
  • 300 γρ. φέτα κομμένη
  • ½ κουταλάκι ρίγανη ξερή
  • βασιλικό τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 ½ φλ. τσαγιού νερό ζεστό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τη ντομάτα και το νερό. Όταν αρχίσουν να βράζουν προσθέτουμε το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, τα ζυμαρικά, τη ρίγανη και το βασιλικό. Βράζουμε για πέντε λεπτά και στη συνέχεια αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα πυρέξ. Προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 30 λεπτά περίπου.

Μακαρόνια Φούρνου12_54.JPG