ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φασόλια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού πολτό ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάχανο λεπτοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κοφτό μακαρονάκι
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κλώνο σέλινο
  • 2-3 κλ. μαϊντανό
  • 2-3 κολοκυθάκια
  • 2 πατάτες μέτριες σε κύβους
  • αλάτι,πιπέρι
  • παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε τα φασόλια και τα βάζετε να βράσουν για 5′ λεπτά. Τα βγάζετε και τα αφήνετε μια ώρα σχεδόν σκεπασμένα στο νερό. Βάζετε στη χύτρα το βούτυρο να ζεσταθεί και σοτάρετε ώσπου να μαραθούν το κρεμμύδι το σκόρδο το μαϊντανό, το σέλινο, όλα ψιλοκομμένα. Προσθέτετε τον πολτό τομάτας, το λάχανο, τα φασόλια στραγγισμένα και τις πατάτες σε κύβους. Ρίχνετε το νερό. Σκεπάζετε τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 20′ λεπτά. Κατεβάζετε από την φωτιά και ρίχνετε το μακαρονάκι, τα κολοκυθάκια ψιλοκομμένα αλάτι και πιπέρι. Κλείνετε ξανά να σιγοβράσουν ακόμη 10′ λεπτά. Θα σερβίρετε το «μινεστρόνε» σε μπολ ή βαθειά πιάτα με παρμεζάνα τριμμένη.

Μινεστρόνεminestrone