ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. πένες
  • 2/3 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 2/3 κούπας πεκορίνο
  • ½ κούπας έμενταλ
  • ½ κούπας μοτσαρέλα
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 1,5 κούπα κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα, αρκετό αλατισμένο νερό και βάζουμε τις πένες να βράσουν, αλ ντέντε. Εν τω μεταξύ βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι και ρίχνουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Όταν πάρει βράση, χαλημώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα τυριά. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Ρίχνουμε στη σάλτσα 2 – 3 κουταλιές από το νερό που βράζουν οι πένες και αν θέλουμε λίγο άσπρο πιπέρι. Βγάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά. Στραγγίζουμε τις πένες και τις ρίχνουμε στη σάλτσα  Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Πένες με τέσσερα τυριάpost-3-126193703746