ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο

      για τη σάλτσα

  • 100 γρ. βασιλικό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 30 γρ. κουκουνάρι
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο νερό. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το  μίγμα. Ανακατεύουμε την σάλτσα με τα μακαρόνια αφού τα έχουμε σουρώσει και σερβίρουμε.

Σπαγγέτι με σάλτσα πέστοpasta-pesto-verde