ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό κολοκύθια μέτρια
  • λάδι
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • 3 αυγά
  • 2  κουταλιές  δυόσμο
  • αλεύρι
  • 1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και ξύνουμε τα κολοκύθια. Τα αλατίζουμε λίγο και τα αφήνουμε λίγη ώρα να ρίξουν τα νερά τους. Σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι στο λάδι. Σε ένα μπολ βάζουμε το κολοκύθι που το έχουμε στραγγίσει πρώτα και το ανακατεύουμε με το σοταρισμένο κρεμμύδι, το τυρί, τη φρυγανιά, τ’αυγά, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Αν το μίγμα είναι πολύ αραιό προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ακόμα. Πλάθουμε σε μπαλάκια και αλευρώνουμε τους κεφτέδες. Τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Κολοκυθοκεφτέδες3930513116_198d4163d7