ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμμάρια πατάτες βρασμένες
  • 15 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • 2 αυγά
  • 1κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 κουτάλι τού φαγητού αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι, φρέσκο δυόσμο
  • λάδι για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Περνάμε από το μύλο τις πατάτες. Προσθέτουμε τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, το τυρί, το αλεύρι, τα μπαχαρικά και το αλάτι και πλάθουμε μπαλάκια διαμέτρου περίπου 2 εκατοστών.Προθερμαίνουμε το τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε το λάδι. Όταν το λάδι κάψει καλά, τηγανίζουμε τούς πατατοκεφτέδες μέσα στο πλέγμα για το τηγάνι.Μόλις ροδοκοκκινίσουν, στραγγίζουμε και σερβίρουμε τούς πατατοκεφτέδες ζεστούς.πατατοκεφτεδες