ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμμάρια πατάτες
  • 500 γραμμάρια αρακά καθαρισμένο
  • 500 γραμμάρια καρότα
  • φρέσκο βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε μικρά κομματάκια και έτσι όπως είναι πλυμένα, τα βάζουμε στο κρύο τηγάνι. Ανοίγουμε την ένταση της εστίας σε μέτρια θερμοκρασία, κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι του και σιγοψήνουμε τα λαχανικά (χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το καπάκι) για 15 λεπτά περίπου. Μόλις ψηθούν, προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο, άλατοπιπερώ­νουμε και γαρνίρουμε το ψητό μας ή οποιοδήποτε φαγητό.

Λαχανικά βουτύρου (για γαρνίρισμα)