ΥΛΙΚΑ

  • 15 μεγάλες πιπεριές
  • 100 γρ κούπας φέτα
  • 200 γρ γραβιέρα της αρεσκείας μας
  • 100 γρ κούπας ζαμπόν
  • 4 ντομάτες μεγάλες
  • αλάτι – πιπέρι
  • βούτυρο
  • λάδι
  • 200 γρ πολτό ντομάτας
  • μπεσαμέλ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεματάμε τις πιπεριές σε καυτό νερό για πολύ λίγο αφού πρώτα τις έχουμε κόψει στην μέση και τους έχουμε αφαιρέσει το εσωτερικό. Σε μία κατσαρόλα δένουμε την σάλτσα με την ντομάτα ψιλοκομμένη λίγο λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Κόβουμε τα τυριά και το ζαμπόν σε κύβους και τα ανακατεύουμε με την σάλτσα. Γεμίζουμε τις πιπεριές και από πάνω ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά μπεσαμελ που έχουμε φτιάξει σύμφωνα με την συνταγή εντωμεταξύ. Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι και τις περιχύνουμε τον πολτέ ντομάτας. Ψήνουμε στον φούρνο για 30′ περίπου στους 175

μπεσαμέλ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κούπα γάλα
  • 3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το γάλα. Σε μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και σοτάρουμε για 5′. Ρίχνουμε μέσα το ζεστό γάλα ανακατεύοντας ζωηρά προσέχοντας να μην σβολιάσει. Ανακατεύουμε σιγά σιγά σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να πήξει. Κατεβάστε την από τη φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε λίγο αλάτι, λίγο άσπρο πιπέρι και, αν θέλετε, λίγο μοσχοκάρυδο. Αν την θέλουμε λίγο πιο αραιή, προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα.

Πιπεριές στον Φούρνοπιπεριές-πολύχρωμες-γεμιστές-μετά-το-φούρνο