ΥΛΙΚΑ

  • 4 αυγά
  • 4 κουταλιές της σούπας γάλα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 κουταλιές της σούπας τυρί τριμμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας κοφτές βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε σιγά με ένα πιρούνι τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το τυρί και το κρεμμύδι στο μίγμα των αυγών. Ζεσταίνουμε το βούτυρο στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε το μίγμα των αυγών. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία της εστίας στο ελάχιστο, βάζουμε το καπάκι στο τηγάνι  και ψήνουμε τα αυγά για λίγα λεπτά. Αν θέλουμε να ροδοκοκκινίσουν, κρατάμε λίγο από το τυρί, πασπαλίζουμε την ομελέτα και βάζουμε το τηγάνι χωρίς το καπάκι του για λίγα λεπτά σε ζεστό φούρνο.

Αυγά μέ τυρί460salata-me-augo