ΥΛΙΚΑ

  • 125 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 1/4 λίτρου γάλα αλάτι
  • 1/2 κουτάλι του φαγητού βούτυρο
  • 100 γραμμάρια μπέικον
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 μικρό κουτί μανιτάρια
  • 1 κουταλάκι τού γλυκού πάπρικα, θυμάρι, μαϊντανό
  • 1/4 λίτρου κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι τού γλυκού κορνφλάουρ
  • 1 κουτάλι τού φαγητού τυρί τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε τα αυγά, το αλεύρι, το γάλα και το αλάτι. Προθερμαίνουμε το τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, λιώνουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε πρώτα το μισό μίγμα τού αυγού. Βγάζουμε την ομελέτα σε ένα πιάτο και τηγανίζουμε το υπόλοιπο μίγμα. Βγάζουμε και τη δεύτερη ομελέτα σε ένα άλλο πιάτο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία της εστίας μας και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο μπέικον μαζί με το κρεμμύδι, τα κομμένα μανιτάρια, την πάπρικα, το θυμάρι και το μαϊντανό, για λίγα λεπτά. Αφού έχουμε ανακατέψει την κρέμα γάλακτος με το κορνφλάουρ, τα προσθέτουμε στο τηγάνι  με τα υπολοιπα υλικά και σιγοψήνουμε για 1-2 λεπτά.

Γεμίζουμε τις ομελέτες με το μίγμα των μανιταριών, τις τυλίγουμε και τις βάζουμε ξανά στο τηγάνι. Αν θέλουμε, κρατάμε λίγο από το μίγμα των μανιταριών και το ρίχνουμε πάνω από τις ομελέτες. Τις πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί, βάζουμε το καπάκι στο τηγάνι και ζεσταίνουμε τις ομελέτες για λίγα λεπτά, ώσπου να λιώσει το τυρί.

Ομελέτα με μανιτάρια

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA