ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμμάρια πατάτες
  • 100 γραμμάρια μπέικον
  • 200 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • αλάτι
  • μαϊντανό
  • λίγο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το μπέικον σε κομματάκια. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές, στρογγυλές φέτες. Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε τα αυγά, το αλεύρι, λίγο νερό, το αλάτι και το μαϊντανό.Προθερμαίνουμε το τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία, σοτάρουμε για λίγα λεπτά το μπέικον και στρώνουμε τις πατάτες. Βάζουμε από πάνω τις γαρίδες, προσθέτουμε αλάτι, σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του και σιγοψήνουμε για 15 περίπου λεπτά. Ρίχνουμε τα αυγά πάνω από τις πατάτες, το μπέικον και τις γαρίδες, κλείνουμε πάλι το τηγάνι με το καπάκι του και σιγοψήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά.

Ομελέτα με πατάτες και γαρίδεςOMELETTE