ΥΛΙΚΑ

  • 3 αυγά
  • αλάτι, λίγο χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 200 γραμμάρια σαλάμι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 200 γραμμάρια τυρί έμενταλ
  • 2 κόκκινες πιπεριές τουρσί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε μόνο τα ασπράδια των αυγών με το αλάτι και προσθέτουμε λίγες σταγόνες λεμόνι στη σφικτή μαρέγκα. Προσθέτουμε προσεχτικά τούς κρόκους και το αλεύρι. Ζεσταίνουμε καλά το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μετά βάζουμε τα αυγά και από πάνω το σαλάμι, το τυρί, και τις πιπεριές. Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του, κλείνουμε και τη βαλβίδα του και σιγοψήνουμε την ομελέτα για λίγα λεπτά.

Ομελέτα με τυρί και σαλάμιmuffin-sausage