ΥΛΙΚΑ

  • 4 κρόκους αυγών
  • βούτυρο
  • 700 γρ. πατάτες
  • 100 γρ μπέικον
  • αλάτι – πιπέρι
  • φρυγανιά τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ να γίνουν πουρέ. Τοποθετούμε τον πουρέ σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε με αλάτι, πιπέρι, το μπέικον κομματιασμένο,  τα κροκάδια των αυγών και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει το μίγμα. Αφού είναι έτοιμο το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να σταθεί. Τα πλάθουμε σε σχήμα κροκέτα, τα βουτάμε στην φρυγανιά να πασπαλιστούν πολύ καλά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίζουν.

Κροκέτες με Πατάταriginal