ΥΛΙΚΑ

  • 1/3 κούπας αλεύρι
  • 1/2 κούπας σιμιγδάλι
  • 1 1/2 κούπας ζάχαρη
  • 1 1/2 λίτρο γάλα ζεστό
  • 7 αυγά
  • 1/3 κούπας βούτυρο λιωμένο
  • βανίλια
  • ζάχαρη άχνη, κανέλα
  • 8 φύλλα κρούστας
  • 1/3 κούπας βούτυρο λιωμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτυρώνουμε τα φύλλα και τα στρώνουμε σε ταψάκι. Τα πασπαλίζουμε ενδιάμεσα με λίγη ζάχαρη και κανέλα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το ζεστό γάλα και σιγοβράζουμε ανακατεύο­ντας, ώσπου να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά.  Χτυπάμε τα 5 αυγά  και τα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα με την βανίλια και το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να ενοποιηθούν. Ρίχνουμε την κρέμα μέσα στο ταψάκι πάνω στα φύλλα. Χτυπάμε τα 2 αυγά και περιχύνουμε την πίτα. Ψήνουμε 175 βαθμούς για 45′ περίπου, να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μπόλικη άχνη και κανέλα.

Γαλατόπιτα102872vp