ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κούπας λάδι
  • 5 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κούπα φέτα τριμμένο
  • αλάτι πιπέρι
  • 1/2 κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 5 αυγά
  • 1 κούπα γάλα εβαπορέ
  • 1 κιλό σφολιάτα (2 φύλλα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε και αυτόν. Ρίχνουμε το αλάτι, πιπέρι, μία κούπα νερό και σιγοβράζουμε επί μισή ώρα. Κατεβάζουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε τον άνηθο. Ανακατεύουμε το γάλα με τα αυγά και περιχύνουμε τον κιμά. Προσθέτουμε την φέτα λιωμένη και ανακατεύουμε να ενοποιηθούν όλα τα υλικά.. Βάζουμε ένα φύλλο σφολιάτας σε λαδωμένο ταψί. Ρίχνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με άλλο ένα. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε στους 200°C, 30′ περίπου, να ροδίσει.

Κιμαδόπιταkimadopita