ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1 1/2 κιλό κολοκύθια
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα τριμμένο
  • 5-6 αυγά
  • 2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
  • 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι
  • 1/2 κούπας λάδι
  • 1/2 κούπας μαργαρίνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε το κολοκύθι στην ξύστρα. Τα ραντίζουμε με το αλάτι και τα αφήνουμε να βγάλουν τα νερό τους αρκετή ώρα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος προσθέτουμε τα κολοκύθια να ενοποιηθούν. Λιώνουμε την μαργαρίνη με το ελαιόλαδο και βουτυρώνουμε τον πάτο του ταψιού. Στρώνουμε στο πάτο 5 φύλλα αφού τα βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ένα. Απλώνουμε την μισή γέμιση. Στρώνουμε 3-4 φύλλα στην μέση βουτυρώνοντας τα και την υπόλοιπη γέμιση από πάνω. Σκεπάζουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα και αυτά. Κόβουμε ελαφρά την πίτα να πάρει το σχήμα που θέλουμε να την κόψουμε και ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και λίγο νερό Ψήνουμε στους  180°C, έως ότου ροδίσει καλά η επιφάνεια, για 1 ώρα περίπου.

Κολοκυθόπιταcourgette-pieweb