ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο 3 (μισό κιλό)
  • 750 γρ. τυρί φέτα
  • 8 αυγά
  • 1 κιλό γάλα
  • μια χούφτα σιμιγδάλι
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο γεμάτες
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σπάμε τα μακαρόνια στα τρία και τα βάζουμε να βράσουν. Προσέχουμε να κρατάνε λίγο. Όταν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά τα σουρώνουμε και τα βουτυρώνουμε με τις δυο κουταλιές βούτυρο.Τρίβουμε το τυρί σε χονδρό τρίφτη. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στα μακαρόνια. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το γάλα, το τυρί και τα αναμιγνύουμε με τα μακαρόνια. Άλείφουμε το ταψί με λάδι η βούτυρο και στρώνουμε τα μισά φύλλα. Κάθε φύλλο που στρώνουμε το βουτυρώνουμε. Κατόπιν ρίχνουμε τη γέμιση που έχουμε έτοιμη δηλ. τα μακαρόνια με το τυρί, τα αυγά, το γάλα και το σιμιγδάλι. Σκεπάζουμε τη γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας και αυτά το καθένα χωριστά. Τελειώνοντας τα χαράσσουμε λίγο σχηματίζοντας τετράγωνες μερίδες. Ψήνουμε τη μακαρονόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο 25 λεπτά περίπου στους 220″.

Μακαρονόπιταmakaronopita