Πεϊνιρλί

ΥΛΙΚΑ

  • 1 1/2 κούπα κασέρι τριμμένο
  • 1 1/2 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • μπέικον ζαμπόν (ή άλλα αλλαντικά την επιλογής μας)
  • Ketchup
  • 2/3 κούπας γάλα
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 2 κούπες αλεύρι
  • αλάτι
  • λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλύουμε την μαγιά στο γάλα. Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη σε βαρκάκια που να έχουν άνοιγμα στην μέση για να προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνουμε μέσα σε λαδωμένο ταψάκι να ανέβουν λίγο. Ανακατεύουμε τα τυριά. Βάζουμε λίγη σάλτσα σε κάθε πεινιρλί, 2 κουταλιές από τα τυριά και από πάνω τα αλλαντικά. Γεμίζουμε όλα τα πεινιρλί και ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν για 25′ περίπου στους 200°Cbrioche_peinirli_barka