ΥΛΙΚΑ
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
- 1/2 κιλό πράσα σε κομμάτια
- ½ κιλό σπανάκι
- 1 κούπα γάλα εβαπορέ
- 1/4 κούπας δυόσμο
- 1/4 κούπας βούτυρο
- 1/2 κιλό τυρί φέτα τριμμένο
- 5 αυγά
- 3 φρυγανιές τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματάμε τα πράσα και το σπανάκι σε καυτό νερό. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και προσθέτουμε τα πράσα και το σπανάκι να βράσουν μαζί για λίγη ώρα. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το δυόσμο, το βούτυρο, τη φρυγανιά και το τριμμένο τυρί. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο μίγμα. Λαδώνουμε το πάτο του ταψιού και στρώνουμε τα μισά φύλλα αφού τα βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ένα. Απλώνουμε την γέμιση. Σκεπάζουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα και αυτά. Κόβουμε ελαφρά την πίτα να πάρει το σχήμα που θέλουμε να την κόψουμε και ραντίζουμε με λίγο βούτυρο λιωμένο και λίγο νερό Ψήνουμε στους 200°C, έως ότου ροδίσει καλά η επιφάνεια, για 50′ περίπου.