ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κιλό φέτα
  • 1 κούπα γραβιέρα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 1 κροκο
  • 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 2/3 κούπας βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε την φέτα, την τρίβουμε και την ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.  Χωρίζουμε το φύλλο σε λωρίδες. Βουτυρώνουμε 2 λωρίδες και στην άκρη βάζουμε λίγη γέμιση. Διπλώνουμε την γωνία έτσι ώστε να γίνει τρίγωνο και συνεχίζουμε για όλη την λωρίδα. Συνεχίζουμε για όλα τα τυροπιτάκια με τον ίδιο τρόπο και τα αραδιάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Τα αλείφουμε με λίγο αυγό και τα ψήνουμε στους 200°C, επί 30′ περίπου, ώσπου να ροδίσουν.

Τυροπιτάκια